Startup Lahor iz Mostara brine o zajednici uz podršku Sparkasse Banke i Fondacije Mozaik

0
434
Podrška Sparkasse Banke startupima: Sanela Demirović i mladi poduzetnik Hamdo Karaga

Mladi poduzetnik Hamdo Karaga, vlasnik startupa praonica veša ‘Lahor’ iz Mostara, početkom ove sedmice najavio je program podrške koji uključuje besplatno pranje i dostavu veša za 100 socijalno ugroženih i građana starije dobi. Trideset vaučera je uručeno predstavnicima H.O. ‘Izvor pomoći’ i udruženja ‘Zajedno za naš grad’ za dalju podjelu njihovim korisnicima.
Lahor je jedan od 136 društvenih biznisa mladih koje podržava Startup studio Fondacije Mozaik, a realizirao je ovu društveno odgovornu inicijativu uz finansijsku podršku Sparkasse Banke namijenjenu startupima koji pomažu zajednice u uslovima pandemije Covid-19.
Sa besplatnom uslugom pranja i dostave veša na kućnu adresu u jednom dužem periodu, starijim i socijalno ugroženim građanima Mostara će se olakšati svakodnevnica i pomoći da minimiziraju zdravstvene rizike.
“Ovo je odlična prilika za Lahor da razvijamo društvenu odgovornost koja je integrisana u naš poslovni model. Zahvaljujući podršci Sparkasse Bank mi smo našu uslugu prilagodili penzionerima, učinili je sigurnom, dostupnom i besplatnom u vrijeme pandemije. Koristim priliku da pozovem penzionere sa područja grada Mostara da nam se jave i iskoriste ovu mogućnost”, kazao je Hamdo Karaga, direktor Lahor d.o.o.
Direktorica filijale Mostar Sparkasse Banke Sanela Demirović je svojim prisustvom dodjeli vaučera potvrdila podršku ove banke.
“U želji da potakne ekonomski oporavak zemlje od negativnih posljedica pandemije Covid-19, Sparkasse Banka će u 2021. provesti niz inicijativa i projekata. Naš fokus je na podršci mladim poduzetnicima i startupima, a sa ovim projektom konkretno smo se usmjerili na socijalno odgovorne inicijative startup kompanija na ublažavanju zdravstvenih rizika i pomoći ranjivim grupama. Zadovoljstvo nam je podržati poslovanje startupa Lahor sa jedne strane, a sa druge strane ovu plemenitu akciju brige i pažnje o građanima Mostara kojima je takva pažnja potrebna”, kazala je Sanela Demirović.