Svečano otvoren Tarčin Forest Resort, projekat vrijedan 30 miliona KM

0
1746
U prisustvu brojnih zvanica svečano je otvoren Tarčin Forest Resort&Spa

MGallery by Sofitel, luksuzni brend vodeće svjetske hotelske grupcije AccorHotels i njenog strateškog partnera za region Orbis Hotel Group, u prisustvu brojnih zvanica sinoć je svečano obilježio otvaranje svoje jedinstvene nove lokacije u prirodnoj oazi Tarčin Forest Resort&Spa.
Skupu su se obratili premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković te načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović izrazivši zadovoljstvo zbog realizacije ovako značajnog projekta.
Enes Kazazić, direktor investitorske kompanije TIDC je u svom obraćanju govorio o jedinstvenom konceptu i ponudi resorta.
“Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery by Sofitel je unikatan jer spaja luksuz vrhunske hotelske usluge i zdrav, sadržajan boravak u prirodi. Smješten u netaknutoj prirodi šumske oaze iznad Tarčina nadomak Sarajeva, resort je građen u skladu sa najsavremenijim standardima očuvanja okoliša. Sarađujemo sa lokalnim dobavljačima organskih proizvoda za našu kulinarsku ponudu, a gotovo svih 60 uposlenih su lokalno osoblje koje smo edukovali prema najvišim internacionalnim standardima i time ojačali njihovu poziciju na tržištu rada i dugoročnu perspektivu u hotelijerskoj branši”, istakao je Kazazić.
Tarčin Forest Resort u ponudi ima 55 hotelskih soba i 20 vila sa privatnim baštama, od kojih 9 pripada hotelu sa cjelovitom hotelskom uslugom dok su ostale vile na raspolaganju za iznajmljivanje i prodaju. Vanjska infrastruktura obuhvata 350 hiljada kvadratnih metara uključujući otvoreni bar u borovoj šumi i dječije igralište uz ponudu čitavog niza sportskih i rekreativnih sadržaja poput jahanja, planinarenja ili vožnje kvadova.
Hotel veličine 85 hiljada kvadratnih metara sadrži najmodernije konferencijske kapacitete, luksuzni spa&wellness te fitness centar, dok su u restoranu u ponudi ekskluzivne internacionalne i lokalne kreacije organskih jela.
Projekat vrijedan 30 miliona KM je očito već prepoznat od strane posjetioca i gostiju – od oficijelnog otvaranja hotela 10. novembra ove godine, svi kapaciteti hotela su već bili bukirani od strane korporativnih grupa, a prve vile su iznajmljene za novogodišnje proslave.