Svi koji imaju problema s ekranom iPhonea 11 imaju pravo na besplatnu zamjenu

0
649
Program besplatne zamjene zaslona obuhvata uređaje iPhone 11 proizvedene od novembra 2019. do maja 2020.

Apple je pokrenuo program besplatne zamjene ekrana na iPhoneima 11 za koje je utvrđeno da zbog propusta u proizvodnji mogu imati problema s radom panela osjetljivog na dodir.
Naime, određeni broj korisnika iPhonea 11 primijetio je da na njihovim uređajima s vremena na vrijeme može doći do problema s ekranom. Oni se manifestiraju kroz prestanak rada panela osjetljivog na dodir, pa ekran može postati neupotrebljiv, tj. neće reagirati na dodir prsta. Apple je potvrdio da je uzrok tog problema pogreška u proizvodnji, te da on obuhvata isključivo uređaje iPhone 11 proizvedene od novembra 2019. do maja 2020. godine.
U slučaju da imate takav problem, odnosno da vaš iPhone 11 kupljen u navedenom periodu ili nakon njega ima poteškoća s ekranom, njegov serijski broj možete upisati na ovom mjestu i provjeriti imate li pravo na zamjenu. Ako se putem serijskog broja utvrdi da imate pravo dobiti besplatnu zamjenu ekrana, Apple će vas uputiti na najbližeg ovlaštenog servisera.
Program besplatne zamjene zaslona odnosi se isključivo na model iPhone 11 proizveden u pomenutom periodu. Uređaji kupljeni u zemljama Evropskog ekonomskog prostora (EEA) mogu biti servisirani u bilo kojoj drugoj zemlji EEA, poručuju iz Applea, prenosi Bug.hr. Zamjenom ekrana ne produžuje se tvornička garancija, a pogodnost besplatne zamjene ekrana može se iskoristiti unutar dvije godine od kupovine uređaja.