Svjetski mediji proglasili Samsung QLED 2020 seriju televizora najboljom u klasi

0
947
Američki časopis Forbes pohvalio je Samsung QLED 8K Q950TS/Q900T modele za izuzetan kvalitet slike i dizajn

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu CES, Samsung je predstavio najnovije QLED 8K i 4K televizore koje odlikuju vrhunske inovacije u pogledu reprodukcije slike i zvuka, kao i izuzetan dizajn za do sada neviđeno korisničko iskustvo.
Uticajni britanski i američki mediji dodijelili su kompaniji Samsung mnogobrojna priznanja i nagrade za neke od najnaprednijih karakteristika ove serije.
Američki časopis Forbes pohvalio je Samsung QLED 8K Q950TS/Q900T modele za izuzetan kvalitet slike i dizajn, naglašavajući da njihova inovativna tehnologija stvara osjećaj dubine, teksture i detalja slike u udaljenim filmskim scenama, kao i u jedinstvenim vizuelnim efektima. Nadalje, britanski AV forum proglasio je Q950TS ‘Najboljim u klasi’, ističući minimalnu veličinu rama od 15mm i nazivajući ga impresivnim 8K televizorom, sa širokom ponudom naprednih specifikacija.
Portali HD Guru i Tech Aeris ocijenili su model QLED 8K Q800Tsa pet zvjezdica i titulom ‘Izbor urednika’. Tokom recenzije, HD Guru pohvalio je, ne samo ovaj uređaj, nego i cjelokupnu Samsung 8K TV seriju, zbog moćnog sistema reprodukcije slike i zvuka, ističući da povećana pikselizacija omogućuje precizan prikaz boje, stoprocentni volumen i visoke HDR performanse, čak i u scenama bogatim sjenkama. Dodatno, Tech Aeris ističe elegantni dizajn uređaja i njegov ultra-tanki ram kao najveći adut zbog kojeg ovaj TV ‘stvara utisak kao da lebdi u vazduhu’.
Osim toga, američki AVS Forum uvrstio je QLED 4K Q90T u izbor za najbolji uređaj u 2020. godini, zbog prilagodljivosti i performansi ekrana, kao i naprednih tehnologija za izoštravanje detalja i teksture slike.
”Serija naših QLED 8K i 4K televizora za 2020. godinu objedinjuje Samsung inovacije na polju kvaliteta slike, zvuka i dizajna za vrhunsko korisničko iskustvo. Dokaz za to su mnogobrojne nagrade i priznanja struke“, izjavio je Jongsuck Chu, potpredsjednik Poslovnog odjeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics.