Tegeltija smijenio ministra za ljudska prava i izbjeglice Lučića

0
429
Tegeltija smjenio ministra Lučića

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglica BiH Miloša Lučića.
U skladu sa dogovorom političkih partija o formiranju Vijeća ministara BiH i raspodjeli ministarstava, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pripalo je predstavnicima Republike Srpske u VMBiH. Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz RS-a, funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu (DNS), a na tu funkciju je imenovan Miloš Lučić kao prijedlog ove partije.
S obzirom da je Demokratski narodni savez donio odluku o napuštanju koalicije i daljnjem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća ministara BiH u svom radu nema podršku predstavnika DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH je donio odluku o razrješenju dužnosti ministra Lučića.
Odluka o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića dostavljena je Parlamentarnoj skupštini BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.