Trgovina obveznica MKD Taurus na BLSE počinje 4. septembra

0
3365
Od 4. septembra počinje trgovina obveznica Mikrokreditnog društva Taurus iz Banja Luka

Na slobodno tržište Banjalučke berze – tržište obveznica uvrštavaju se obveznice Mikrokreditnog društva (MKD) Taurus d.o.o. Banja Luka.
Kako je navedeno u saopćenju Banjalučke berze (BLSE) uvrštava se 5.520 obveznica nominalne vrijednosti 100 KM (oznaka TRRF-O-A). Trgovanje ovim obveznicama počet će 04.09.2018. godine.
Kako je navedeno u obrazloženju BLSE, banjalučki Advantis Broker je 31.08.2018. godine, u svojstvu agenta emisije, dostavio Banjalučkoj berzi zahtjev za uvrštenje hartija od vrijednosti na slobodno tržište. Razmatrajući dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da su ispunjeni svi uslovi za uvrštenje hartija od vrijednosti MKD Taurus na slobodno berzansko tržište.
Podsjetimo, Mikrokreditno društvo Taurus d.o.o. Banja Luka počelo je s radom u novembru 2017. godine. Većinski vlasnici MKD Taurus su Biljana Knežević, Milivoj Šormaz, Dragan Savanović i Radan Vukadinović (svi po 22,41 posto) te Milorad Despotović koji ima 10,34 posto učešća u osnovnom kapitalu ovog mikrokreditnog društva.