Triglav ulazi na tržište životnih osiguranja u Makedoniji

0
1146
Grupa Triglav preko osnivanja Triglav Osiguruvanje Život ulazi na makedonsko tržište životnih osiguranja

Grupa Triglav preko osnivanja Triglav Osiguruvanje Život ulazi na makedonsko tržište životnih osiguranja.
Vodeća osiguravajuća i finansijska grupa u ovom dijelu Evrope, djeluje na makedonskom tržištu od 2007. godine i zauzima vodeću poziciju u sektoru osiguranja imovine s udjelom na tržištu od 18 posto. Jačanje pozicije u regionu i usmjerenost na razvoj životnih, zdravstvenih i penzijskih osiguranja na tržištima na kojima je prisutna, u skladu je sa strateškim smjernicama Grupe do 2020. godine.
Početkom novembra Triglav ulazi na tržište životnih osiguranja u Makedoniji. Grupa Triglav je od 2007. godine prisutna u Makedoniji, ali samo na tržištu osiguranja imovine, gdje s udjelom na tržištu od 18 posto zauzima vodeće mjesto.
Grupa Triglav u ovoj državi širi svoje poslovanje i na segment životnih osiguranja, jer ocjenjuje da ovo tržište zbog niže penetracije ima potencijal rasta. Očekuje da će rad na ovom tržištu biti zahtjevan, jer je ovaj segment osiguranja jako povezan s opštim ekonomskim stanjem u pojedinoj državi. Trenutno na njemu posluju četiri životna osiguranja u veoma oštroj konkurenciji. Grupa Triglav će na ovom dijelu tržišta osiguranja u skladu s postojećim zakonima djelovati preko novoosnovanog životnog osiguranja Triglav Osiguruvanje Život.
Grupa Triglav, vodeća regionalna osiguravajuća i finansijska grupa, koja je svojom strategijom 2017 – 2020. odredila pravce svog djelovanja, koji će se odvijati u okviru dva stuba poslovanja Grupe, a to su osiguranje i upravljanje imovinom. Kao što je najavljeno, Grupa Triglav namjerava u svom dijelu osiguranja i dalje da razvija svoja tržišta i da prioritetno investira u segmente osiguranja s očekivanim višim stepenom rasta. U to ulaze životna, zdravstvena i penzijska osiguranja, saopćeno je iz Triglava.