Turistička promocija BiH na Swiss Travel Day

Učešće na predstojećem Swiss Travel Day potvrdilo je devet tour operatera iz Bosne i Hercegovine

0
862
Swiss Travel Day biće održan 25. oktobra u Cirihu

U cilju unapređenja ekonomske suradnje, promocije BiH kao turističke destinacije i usluga turističkih agencija iz naše zemlje na tržištu Švicarske, Udruženje i-dijaspora iz Berna je pokrenulo (u okviru inicijative i-platform – Dijaspora za razvoj BiH) učešće Bosne i Hercegovine kao gostujuće države na Swiss Travel Day-u.
Swiss Travel Day predstavlja najznačniji događaj turističke branše u Švicarskoj i biće održan 25. oktobra 2018. godine u Cirihu, Oerlikon, Švicarska. Učešće bh. turističkih agencija na Swiss Travel Day-u organizira se u suradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Privrednom komorom Republike Srpske i kompanijom SEE Investment Solutions.
Swiss Travel Day je glavna platforma za švicarski outgoing-turizam sa glavnim fokusom na B2B. Na ovom skupu se očekuje prisustvo glavnih švicarskih aktera iz oblasti turizma, te turističkih agencija iz različitih država.
Bosna i Hercegovina će kao gostujuća država na Swiss Travel Day-u imati svoj štand (54 m2), na kojem će predstavnici bh. turističkih agencija imati mogućnost da predstave svoje usluge i stupe u kontakt sa potencijalnim švicarskim partnerima i glavnim akterima švicarske turističke branše.
U okviru priprema za što uspješniji nastup, u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH je 30. augusta održana i jednodnevna radionica (trening) za sve zainteresirane učesnike na Swiss Travel Day manifestaciji, koji je održao konsultant iz Berna Aleksander Hofacker.
Svoje učešće na predstojećem Swiss Travel Day potvrdilo je devet tour operatera iz Bosne i Hercegovine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here