Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila Sarajevo City Card

0
597
Predstavljen projekt Sarajevo City Card i potpisani ugovori sa partnerima projekta

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je danas u Vijećnici projekat Sarajevo City Card koji bi turistima u glavnom gradu BiH trebao omogućiti kvalitetniji boravak. Turistima bi Sarajevo City Card trebale biti dostupne već od septembra.
Sarajevo City Card je zamišljena kao jedinstvena kartica na kojoj će turisti na jednom mjestu imati sve usluge potrebne za ugodan, ispunjen i kvalitetan boravak u Kantonu Sarajevo: javni prevoz, žičaru, ulaznice za muzeje i kulturne ustanove, popuste u restoranima i smještajnim objektima, a cilj je uvezati sve stakeholdere koji čine turističku djelatnost i centralizirati turističku ponudu, pružajući posjetiteljima digitalno iskustvo uz uštedu vremena i novca.
Partneri Turističke zajednice KS u realizaciji projekta Sarajevo City Card su: JP Sarajevo, KJP GRAS, JU Gradski muzeji Sarajevo, JU Muzej Sarajeva, Historijski muzej BiH, JU Muzej Alija Izetbegović, PU Bosanski muzeji sjećanja, Umjetnička galerija BiH i IZ Gazi Husrev-begov vakuf.

Predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda kazao je kako će korisnici Sarajevo City Card na osnovu kartice moći besplatno posjetiti 13 muzejskih i institucija kulture.
Dodao je da je u pripremi druga faza razvoja ovog projekta, te da će pozvati i ostale institucije da budu njihovi partneri. Uključujući hotele i turističke agencije, sve pružaoce usluga iz oblasti smještaja, ugostiteljstva, prodaje i izrade suvenira, outdoor turizma itd., kako bi kroz Loyality program zajedno pozicionirali Sarajevo kao poželjnu i modernu turističku destinaciju.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić iskazala je podršku realizaciji ovog projekta koji će turistima pomoći da Sarajevo dožive u najljepšem svjetlu.
Direktor JP Sarajevo Bakir Hadžiomerović i direktor GRAS-a Senad Mujagić naglasili su kako prepoznaju značaj projekata koji su od javnog interesa i podržavaju aktivnosti koje doprinose unapređenju turističke ponude Sarajeva, te očekuju da će Sarajevo City Card doprinijeti povećanju prodaje karata za žičaru i javni gradski prevoz.