Turski Koç Holding zainteresiran za gradnju industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu

Turska kompanija trenutno radi na investiciji uspostavljanja duty-free trgovina širom Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebao dobiti oko 1.000 ljudi

0
130
Premijer Novalić razgovarao s predstavnicima Koç Holdinga o mogućnostima ulaganja u FBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu održao radni sastanak s Tamerom Haşimoğluom, predsjednikom Koç Holdinga, odgovornim za sektore turizma, prehrane i maloprodaje ove kompanije.
Na sastanku je Novalić predstavio projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu, s ciljem jačanja ekonomske saradnje i izvoza, ali i direktnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.
Koç Holding je najveći konglomerat u Turskoj i jedina turska kompanija koja se nalazi na listi Fortune Global 500. Riječ je o turskom industrijskom, trgovačkom i finansijskom koncernu koji obuhvata više od 100 preduzeća iz područja energetike, automobilske i prehrambene industrije, elektronike, informacijske tehnologije, te finansijskih usluga i turizma.
“Danas smo najvećoj turskoj kompaniji prezentirali neke od potencijala za ulaganje u privredu na području Federacije. Projekat izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je veoma značajan, kako za taj kanton tako i za cijelu Federaciju BiH. Istakli smo i prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH. Vjerujemo da će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost investiranja u konkretni projekt koji nudi mogućnost za jačanje privredne saradnje“, kazao je premijer Novalić.
Predstavnici turske kompanije iskazali su interes za predstavljeni projekt, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji BiH.
Inače, ova kompanija trenutno radi na investiciji uspostavljanja duty-free trgovina širom Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebao dobiti oko 1.000 ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here