U Brčkom od danas rade kozmetički saloni i ugostiteljski objekti, od 18. maja i obdaništa

0
339
Novim mjerama se ograničava rad kladionica, teretana, fitnes centara...

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH jučer je donio naredbu kojom se od danas, 13. maja, puštaju u rad zdravstvene ustanove, kozmetički saloni i saloni ljepote, ugostiteljski objekti u zatvorenim prostorima i objekti za priređivanje igara na sreću, uz poštovanje svih epidemioloških mjera zaštite i uz praćenje pojedinačnih naredbi u kojima su propisani načini funkcionisanja privrednih subjekata,.
Naredbe objavljene su na službenom portalu Vlade Brčko distrikta BiH (www.vlada.bdcentral.net).
Na osnovu ove naredbe, od ponedjeljka 18. maja počinju sa radom obdaništa i stavljaju se u funkciju dječija igrališta, kao i sport na otvorenom.
Štab za zaštitu i spašavanje izmijenio je naredbu o zabrani kretanja licima na području Brčko distrikta tako da je zabranjeno kretanje licima u periodu od 23 do 5 sata.
Od ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u sprovođenje mjera i aktivnosti u vezi sa proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa, kao i zaposleni u pravnim licima u kojim se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama.
Izmijenjena je i naredba o radnom vremenu, te privredni subjekti mogu prilagoditi svoje radno vrijeme, s tim što moraju završiti sa radom najkasnije sat vremena prije policijskog sata (do 22 sata), saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta.