U Evropu stiže Realme GT serija pametnih telefona sa Snapdragon 888 procesorom

0
580
Realme GT, najjeftiniji pametni telefon sa Snapdragonom 888, dolazi u Evropu sa cijenom od 549 eura

Izvršni direktor kineske kompanije Realme, Madhav Sheth, objavio je na svom službenom Twitter računu da u Evropu dolazi Realme GT serija pametnih telefona pogonjena Snapdragon 888 procesorom. Radi se o vodećim uređajima, jedan je od njih usredotočen na performanse i dolazi u junu, dok se drugi više oslanja na kvalitetu kamere te stiže u julu.
Cijena će tako za model od 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu iznositi 549 eura, što znači da je ovo trenutno najjeftiniji uređaj pogonjen Snapdragonovim vodećim mobilnim procesorom. Iz Realmea kažu da će se njihovi GT uređaji isporučivati u Belgiju, Njemačku, Luksemburg, Nizozemsku i Portugal, a za sada nije poznato stižu li i u druge evropske zemlje, no u svakom se slučaju trenutno ne mogu naručiti.
Prema izvještaju The Vergea, trenutno nije poznato kako će se nadolazeći evropski modeli razlikovati od onog kineskog što se tiče specifikacija, no navodi se da kineska verzija GT-a sa svojim prosječnim trostrukim sistemom kamera, ima prostora za poboljšanje, piše Bug.hr. Podsjećamo da GT ima 6,43-inčni OLED zaslon od 120 Hz, do 12 GB RAM-a i bateriju od 4.500 mAh s brzim punjenjem od 65 W.