U FBiH zatvoreni kafići, restorani, picerije, frizerski saloni…

0
630
Građanima će na raspolaganju biti i dalje trgovine sa prehrambenim artiklima, pekare, apoteke...

Osim zabrane svih javnih okupljanja, od danas (18. mart) se obustavlja rad u svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, kladionicama, restoranima, picerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovi, čajdžinicama, kafeima, frizerskim i kozmetičkim salonima i igraonicama.
Od naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, povodom situacije u vezi sa pandemijom koronavirus, izuzeti su restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.
Građanima će na raspolaganju biti i dalje sve trgovine sa prehrambenim artiklima, pekare, apoteke i benzinske pumpe po dosadašnjem radnom vremenu.
Prema naredbi, trgovine osnovnim prehrambenim artiklima, supermarketi, tržnice, pekare, apoteke i benzinske pumpe na području FBiH će svoj rad organizirati po do sada prijavljenom radnom vremenu, uz osiguranje protoka kupaca i klijenata na način da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 1,5 metara između osoba uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.
Ove mjere donesene su zbog zaštite ljudi i obavezujuće su za sve vlade u FBiH i one će se dopunjavati u danima koji slijede, u zavisnosti od epidemiološke situacije.