U finalu ‘Transformers Roadshow’ takmičenja 15 inovativnih projekata

0
657
Takmičenje u inovacijama Transformers Roadshow

Inovatori, naučnici i poduzetnici iz Bosne i Hercegovine i regiona Jugoistočne Evrope prvi put ove godine učestvuju u takmičenju u inovacijama ‘Transformers Roadshow’ Islamske razvojne banke (Islamic Development Bank – IsDB).
Takmičenje ‘Transformers Roadshow’ održat će se trećeg dana Sarajevo Halal Sajma SHF 2019, u subotu, 28. septembra. Takmičenje će svečano otvoriti Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, dr. Sindi Hayat, članica žirija i savjetnica predsjednika Islamske razvojne banke (IsDB) i Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI).
Većinski dioničar BBI banke dlučio je dati priliku i nagraditi najbolje inovatore i poduzetnike iz zemalja regiona. Cilj takmičenja je prepoznati inovatore, naučnike i poduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija (UN), povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete.
Na finalnom takmičenju ‘Transformers Roadshow’ bit će predstavljeno 15 inovativnih projekata, za koje je selekcijom utvrđeno da zadovoljavaju uvjete i kriterije ovog takmičenja.