U fokusu konferencije Pouzdanost javna promocija lidera izvrsnosti

0
1851
Dodijeljene nagrade bonitetno pouzdanim kompanijama u Bosni i Hercegovini

Pouzdanost 2019 – najveća konferencija za dodjelu bonitetnih priznanja i poslovno umrežavanje u Bosni i Hercegovini, okupila je danas više od 450 najeminentnijih učesnika iz bh. privrede i regiona u sarajevskom hotelu Hills.
U fokusu konferencije bila je javna promocija lidera izvrsnosti, tj. 5.215 (što je pokazala analiza LRC-a) bh. kompanija sa iznad prosječnim rezultatima poslovanja, od kojih je njih više od 50 sa bonitetnom ocjenom 4 i 5 nagrađeno certifikatom i Zvijezdom bonitetne pouzdanosti.
Dio konferencije bile su panel diskusije vrhunskih predavača iz svijeta biznisa, kao i networking, dok je specijalnu pozornost imala gošća iznenađenja Azra Dedić, evropska prvakinja u džudou. Njoj je u okviru društveno odgovornog segmenta projekta ‘Pouzdanost 2019’ dodijeljena nagrada u iznosu od 3.000 KM. Predstavnici LRC-a i Poslovnih novina uručili su joj ček na iznos nagrade u vrijednosti 2.000 KM, a predstavnici kompanije Express Courier-UPS, ček na 1.000 KM.
Osim javne promocije kompanija sa najstabilnijom strukturom poslovanja, konferenciju su pratile i brojne priče o uspjehu, napretku, povjerenju i pouzdanosti, a one su konferenciji dale jednu novu dimenziju i svim učesnicima otvorile nove vidike u poslovanju, te prikazale one ljudske vrline koje sa sobom nosi riječ pouzdanost.
Ono što je posebno značajno za bonitetno pouzdane kompanije u BiH jeste da su BBI banka i BBI VIP Business Club prepoznali važnost i potencijal ovog projekta, te su kao suorganizator treću godinu zaredom pružili dodatnu podršku kompanijama koje bilježe natprosječne poslovne rezultate. Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba, ovom prilikom uručila je Emilu Kučkoviću, direktoru Poslovnih novina i izvršnom direktoru LRC-a, člansku kartu BBI VIP Business cluba za Poslovne novine.
Učesnici konferencije velikim aplauzom pružili su podršku i mladim članovima šest timova Start-Up challengea, koji su ovom prilikom predstavili svoje ideje i biznis planove, a kako bi pronašli potencijalne investitore u publici i istrajali na svom putu stvaranja novih vrijednosti u BiH.

U okviru konferencije Pouzdanost 2019 održana i dva panela

Iako se tržište u BiH sve više suočava sa problemom odlaska kvalitetnih kadrova, ‘svjetlo na kraju tunela’ bh. privrede čine bonitetno pouzdane kompanije, koje svojim zaposlenicima omogućavaju ostanak i svijetlu budućnost u BiH. Odgovore na pitanje: ‘Kako ostati bonitetno pouzdan u vrijeme kada odlaze kadrovi?’ dali su učesnici ovog panela, dok je drugi panel bio posvećen ženama u biznisu. Poduzetne dame otkrile su ovom prilikom učesnicima na koji način ostaju pouzdan poslovni partner i koliki je to zapravo izazov u današnjem vremenu.
Slavlje bonitetne izvrsnosti na konferenciji ‘Pouzdanost 2019’ začinio je i Elvir Bolić, proslavljeni bh. fudbaler i nekadašnji kapiten reprezentacije BiH. Bolić je legitimni nasljednik Mirze Teletovića, a učesnici na konferenciji bili su presretni što su u okviru mini-takmičenja između predstavnika kompanija i duela jedan na jedan, imali priliku ‘odmjeriti snagu’ sa maestralnim Bolićem.