U Jablanici osam raseljenih porodica dobilo ključeve stanova

0
298
Ramić i Šabanović uručili ključeve novoizgrađenih stanova za osam porodica u Jablanici

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je s načelnikom općine Jablanica Damirom Šabanovićem uručio ključeve novoizgrađenih stanova za osam porodica, dosadašnjih korisnika kolektivnih centara.
Ova stambena zgrada sa osam stanova u jablaničkom naselju Gornja Kolonija izgrađena je u okviru Projekta CEB II ‘Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja’, kojeg provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.
“Dolazak hladnijih dana za ovih osam porodica više nije briga. Sagrađena je jedna moderna, funkcionalna i utopljena zgrada. Završetkom zgrada u općinama zatvaramo i kolektivne centre”, kazao je ministar Ramić.

Stambena zgrada u naselju Gornja Kolonija izgrađena je u okviru Projekta CEB II

Završetkom projekta CEB II bit će zatvoreno više od 76 posto neuslovnih kolektivnih smještaja na području Federacije BiH.
Do sada je na području Federacije BiH u okviru projekta CEB II ‘Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja’ rekonstruisano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova, te je u toku izvođenje radova na izgradnji 313 stambenih jedinica za 12 podprojekata koji se realiziraju na području Grada Mostara i Goražda, Općine Ključ, Velike Kladuše, Čelića, Kalesije, Ilidže, Foče FBiH i Pale Prače, istakao je ministar Ramić.