U okviru Sajma privrede Tešanj: Općina i privrednici 10. maja podižu najveću zastavu BiH

Na ovogodišnjem 14. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji će se u organizaciji Udruženja privrednika ‘Biznis centar’ Jelah-Tešanj održati od 10. do 13. maja, očekuje više od 200 izlagača iz BiH i inozemstva

0
1520
U četvrtak će u Tešnju biti podignuta najveća zastava Bosne i Hercegovine

Najveća zastava Bosne i Hercegovine će i zvanično uz intoniranje državne himne i prisustvo najviših državnih zvaničnika, privrednika i gostiju, biti podignuta 10. maja u okviru ceremonije otvaranja 14. po redu Sajma privrede Tešanj 2018.
Riječ je o najvećoj državnoj zastavi na Blakanu sa visinom jarbola od 70 metara i dimenzijama 20×30 metara. Na ovaj način želimo ukazati na potrebu jačanja zajedništva, države i patriotizma a najbolji način za to su ekonomski ravoj i privredna reintegracija Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Hifa Oil.
Ideja i realizacija je potekla od Izudina Ahmetlića, osnivača i vlasnika kompanije Hifa Oil, a podržana je od Općine Tešanj, kao i tešanjskih kompanija i pojedinaca Hifa Petrol, Inžinjering, Sulje Hojkurića i Optimax.
“Tešanj i Sajam privrede Tešanj postali su simbolom saradnje, regionalnog razvoja i okupljanja privrednika iz cijele BiH. Naš cilj je prosperitet i jačanje ekonomije na korist svih građana bez obzira na vjeru, naciju, političko ili neko drugo opredjeljenje. Državna zastava je simbol koji nas sve okuplja u ideji izgradnje bogate i uspješne zemlje. Udružimo li još više snage, naša zajednička pozicija će biti značajnija. Na taj način bit ćemo korisni sebi ali i cijeloj regiji i EU kojoj težimo. Ovom simboličnom gestom podizanja najveće zastave u Jugoistočnoj Evropi želimo poslati poruku jačanja države i patriotizma, a ekonomski ravoj i privredna reintegracija BiH su najbolji način da to svi zajedno ostvarimo“, izjavio je Ahmetlić.
Jarbol i zastavu će osvjetljavati 6 LED reflektora ukupne jačine 3000 W. Jarbol je opremljen elektronikom i motorom za lakše i jednostavnije podizanje. Zastava je urađena od specijalnog padobranskog platna koje omogućuje da je i najmanji povjetarac zavihori. Težina jarbola je 12.500 kg, zastava teži oko 30 kg dok je dimenzija temelja 7 x 7 x 3.5 metra, u čiju izgradnju je ugrađeno 10.500 kg armature i 88 m3 betona.
Hifa Oil Grupacija će i na ovogodišnjem Sajmu privrede u Tešnju učestvuje sa svih svojih osam članica. U cilju održavanja, jačanja i razvijanja poslonvih odnosa, uz Hifa Oil, na sajmu će se predstaviti njene kompanije kćerke Euro Roal, Euro Metali, Euro Stil, Euro Power, Petrobit, Bitrol Slovenija i LB.Profile GmbH.
Na ovogodišnjem 14. po redu Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji će se u organizaciji Udruženja privrednika ‘Biznis centar’ Jelah-Tešanj održati od 10. do 13. maja, očekuje više od 200 izlagača iz BiH i inozemstva. Sajam će se održati na više od 12.500 m2, od čega 4.500 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 8.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here