U Raiffeisen banci potpisan ugovor Austrijske razvojne banke i AS Holdinga

0
1241
Clemens Stadler, Karlheinz Dobnigg i Rusmir Hrvić na svečanosti potpisivanja ugovora

U Raiffeisen banci u Sarajevu potpisan je ugovor Austrijske razvojne banke (OeEB) i AS Holdinga. Kreditna linija Austrijske razvojne banke namijenjena je za investicione projekte AS Holdinga.
Pronalazak optimalnih rješenja za klijente dio je poslovne politike Raiffeisen banke.
“Kroz uslugu pronalaska strateških i finansijskih partnera nastojimo klijentima omogućiti nove izvore finansiranja i premašiti njihova očekivanja u sferi unaprijeđenih usluga kada god je to moguće. Klijentima želimo biti pouzdan partner ali i finansijski savjetnik. Izuzetno nam je drago što je Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet AS Holdinga kojem je na ovaj način omogućen rast i razvoj proizvodnje, izvoza te kreiranje više od 330 novih radnih mjesta”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Dobnigg je dodao da je saradnja Raiffeisen banke i Austrijske razvojne banke bila uspješna u proteklom periodu te vrlo pozitivno dočekana od njihovih klijenata.
Potpisivanjem ugovora između Austrijske razvojne banke i AS Holdinga koje je upriličeno u prostorijama Banke, nastavljena je uspješna zajednička saradnja Raiffeisena i Austrijske razvojne banke na ciljanom izboru klijenata i investicionih projekata na bh. tržištu.
“Zadovoljivši stroge kriterije finansijske prirode te kredibilnosti, održivosti i vjerodostojnosti naših business planova, današnjim potpisivanjem Ugovora dobili smo značajnu referencu Austrijske razvojne banke. Ovim je prepoznat i potvrđen naš dosadašnji rad i poslovanje kao jake i stabilne privatne kompanije. Također, ovim ugovorom osigurana su sredstva za ulaganje u nove proizvodne pogone, nove tehnologije i zapošljavanje, s jasnom perspektivom izvoza prije svega na tržište EU. AC Food kao kompanija dobija na novoj vrijednosti s vizijom daljeg širenja proizvodnog asortimana uz najviše evropske i svjetske standarde. AS Holding je korak bliže cilju ulaska među pet najvećih prehrambenih industrija u regiji”, izjavio je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.
Kreditna razvojna linija Austrijske razvojne banke je namijenjena za investicione projekte, ulaganja u širenje proizvodnje koji rezultiraju rastom broja zaposlenih i izvoza, te poboljšanje ekoloških uslova, standarda proizvodnje i energetske efikasnosti.
“Radujemo se što imamo priliku sarađivati s AS Holdingom te podržati njihovo poslovanje u modernizaciji i proširenju proizvodnih linija. Naša investicija će omogućiti rast kompanije, a što će kreirati stotine novih radnih mjesta te doprinijeti jačanju lokalne industrije i privrede”, izjavila je Sabine Gaber, članica Izvršnog odbora Austrijske razvojne banke.
Ulaganje Austrijske razvojne banke u BiH predstavlja značajnu osnovu za razvoj i jačanje bh. privrede, društva te održivog ekonomskog rasta.