U RS od 11. maja dozvoljen rad stomatoloških ordinacija, vrtića, kafića…

0
446
Višković: Moguće otvaranje frizerskih i kozmetičkih salona

Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije RS-a Radovan Višković izjavio je danas da je ovaj štab donio odluku da će od 7. maja ograničenje kretanja biti od 22 do 5 sati, a da će od 11. maja moći da rade predškolske ustanove, frizerski saloni, kafići i privatne stomatološke ordinacije.
“Od 11. maja bit će dozvoljen rad, uz poštivanje propisanih mjera, frizerskih i kozmetičkih salona, kafića, roštiljnica, javnog prijevoza na područnim i republičkim autobuskim linijama, ustanova predškolskog obrazovanja, privatnih stomatoloških ordinacija, fitness centara, autoškola, restorana, priređivača igara na sreću i teretana na otvorenom”, rekao je novinarima Višković nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.
On je napomenuo da nije data saglasnost za rad hotela, hostela i kina, pozorišta, dječijih igraonica, kao i rad profesionalnih sportskih kolektiva.
Višković je istakao da je donesena i odluka da sutra bude zabrana kretanja od 15 sati do četvrtka, 7. maja, u 5 sati. Prošireni policijski sat uvodi se zbog sutrašnje slave Đurđevdan, prenosi agencija Srna.
Također, donesena je odluka da se ukine obaveza nošenja rukavica na javnim površinama.