U Sarajevu otvoren sajam IN HoReCa, izlaže stotinu kompanija

0
712
Na 4000 m2 sajamskog prostora izlaže oko stotinu kompanija iz HoReCa kanala

U Sarajevu je danas zvanično otvoren 2. Međunarodni sajam hrane, pića i ugostiteljske opreme IN HoReCa 2019, koji se održava u novootvorenom Convention Centru hotela Hills na Ilidži.
Na 4000 m2 sajamskog prostora izlaže oko stotinu kompanija iz HoReCa kanala, specijaliziranih i srodnih industrija, a pripremljeni su i brojni ostali sadržaji povezani s ovom privredonm granom.
Prvog dana sajma se održavaju panel diskusije na temu digitalne transformacije u HoReCa sektoru i razvoju modernih tehnologija u restoranima i hotelima, a potom i panel o trendovima u ugostiteljstvu i važnosti gastronomske ponude za razvoj turizma.
Na sajmu će biti dodijeljene i nagrade za najuspješnije hotele, restorane i kafiće u zemlji, koji su vrijednim radom i ulaganjima najvažnija karika u razvoju za zemlju izuzetno važne privredne grane, što turizam svakako jeste. Nagrade će biti dodijeljene u različitim kategorijama, poput fine dining i etno restorana, najuspješnijih hotela, te koktel, lounge i novih barova u zemlji.
Vrlo atraktivan dio sajma je svakako najavljeni After Work Free Zone party, za koji su pripremljene degustacije delicija, pića i obilje izvrsne muzike, koji počinje u 16 sati i trajati će do 19. sati.
Za drugi dan sajma, u subotu 15. juna, najavljeni su i sadržaji za najmlađe i cijelu porodicu. Sajamska vrata su otvorena od 10 do 19 sati, a ulaz je uz besplatne ulaznice kojih je ovih dana u Sarajevu podijeljeno skoro 20.000.