U Tešnju otvorena PIT konferencija namijenjena proizvodnim kompanijama

0
586
Konferenciju su otvorili direktor Targer E&C Tarik Kadrispahić i načelnik Opštine Tešanj Suad Huskić

U Tešnju je danas otvorena Centralna PIT (Proizvodnja – Industrija – Tehnologija) konferencija koja će učesnicima tokom dva dana trajanja ponuditi raznovrsan program, edukacije, panel diskusije, umrežavanja, te posjete tešanjskim kompanijama.
Konferenciju su otvorili Tarik Kadrispahić, direktor kompanije Targer E&C, organizatora PIT konferencije, te Suad Huskić, načelnik Opštine Tešanj.
“Smatram da su ovakve stručne konferencije odlična prilika za razvoj rukovodećeg i stručnog kadra proizvodnih kompanija. Usvajanje novih znanja i ideja, poslovno umrežavanje, kao i širenje pozitivnih vibracija, energije i nadahnuća, to su neki od ključnih zadataka PIT konferencija“, izjavio je Kadrispahić.
Načelnik Huskić, izrazio je veliko zadovoljstvo što se ovogodišnja Centralna PIT konferencija održava upravo u Tešnju, jednoj od najvećih opština u BiH iz koje dolaze najveći kreatori bh. ekonomije.
“Smatram da je kompanijama od velikog značaja pomoć koju dobivaju od strane lokalne zajednice, s tim u vezi opština Tešanj usvojila je Strategiju opštinskog razvoja do 2027. godine i naša vizija je da Tešanj postane sredina ekološke svijesti, inovativne poduzetnosti i društvene etike“, rekao je Suad Huskić, načelnik Opštine Tešanj.
Nakon uvodnog govora, temom ‘Komunikacijom do zadovoljstva uposlenika’, o kojoj je govorio Đorđe Maričić iz kompanije Maverick Consulting iz Beograda, počela je sa radom ovogodišnja Centralna PIT konferencija.
Nakon konferencijskog dijela uslijeditće i dvije panel diskusije – o tome kako kako povećati produktivnost i plate u bh. proizvodnim kompanijama te o kreativnosti i inovativnost u modernom poslovanju.
Inače, ove godine pored Centralne PIT konferencije u Tešnju, veoma uspješno realizirane su i konferencije PIT Drina u Goraždu, te PIT Krajina u Cazinu.