Prjave na besplatan mentoring za japanski način poslovanja do 18. oktobra

0
732
Zainteresovanim korisnicima tokom projekta na raspolaganju će biti mentor

Kako bi u FBiH omogućili što bolju implementaciju projekta ‘Pružanje mentoring usluga za subjekte male privrede’, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je produžilo rok za dostavljanje prijava na Javni konkurs za pružanje besplatnih mentoring usluga po japanskom modelu poslovanja do 18.10.2019. godine.
Ministarstvo je za ovaj projekat obezbijedilo sredstva u vrijednosti od 50.000 KM, a cilj projekta je pružanje sveobuhvatne podrške poduzećima koja žele da se razvijaju, riješe postojeće probleme, upuste se u nove izazove ili opstanu na tržištu. Na ovaj način smanjuje se broj neuspješnih poduzeća i podstiče razvoj poduzetništva u Federaciji BiH.
Zainteresovanim korisnicima tokom projekta na raspolaganju će biti mentor (stručno lice) koji će provesti u direktnom kontaktu i radu sa odgovornim licem poduzeća određeni broj sati (50 sati po korisniku). U posljednje četiri godine u saradnji s JICA konsultantima obučeno je 37 mentora sa teritorije Federacije BiH koji su na raspolaganju budućim korisnicima mentoringa.
Pravo sudjelovanja u ovom projektu imaju subjekti male privrede definisani po Zakonu o poticanju razvoja male privrede i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima koji imaju sjedište na području FBiH, nalaze se u većinskom privatnom vlasništvu državljana BiH, te imaju najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme.
Javni konkurs i smjernice za podnosioce prijava i sva potrebna dokumentacija mogu se preuzeti na internet stranici Ministarstva, https://www.fmrpo.gov.ba/produzen-rok-za-projekt-pruzanja-mentoring-usluga/.