Unatoč korona krizi, RTV TK zaokružuje 2020. novim investicijama

0
408
Na konferenciji Pouzdanost 2020. certifikat bonitetne pouzdanosti uručen je i RTV TK

Godina na izmaku za mnoge će ostati upamćena kao godina pandemije i brojnih nedaća koje su zahvatile cijeli svijet, pa tako i nas u Bosni i Hercegovini.
Uloga medija u kriznim vremenima, pa tako i u ovoj godini korona krize, pokazala se krucijalnom za funkcionisanje cjelokupnog društvenog sistema.
Dobar primjer profesionalnog pristupa i pravovremenog odgovora medija na izazove je Radio-televizija Tuzlanskog kantona, koja je tokom cijele godine bilježila uspjehe koji su se ogledali kroz kontinurani programski i materijalno-tehnički razvoj.
Upravo u ovoj medijskoj kući, ovu bremenitu godinu, zaokružuju novim investicijama i ulaganjima u tehnički i programski sektor, koja bi trebala značiti još bolje pozicioniranje na medijskoj sceni u BiH.
“Ovih je dana počelo instaliranje nove studijsko-režijske opreme koja će omogućiti da u novu godinu uđemo sa kvalitetnijim signalom, odnosno emitovanjem programa u rezoluciji visokog HD kvaliteta. Osim toga obogatili smo i svoj vozni park, čime je poboljšana mobilnost ekipa, njihova sigurnost i uslovi rada na terenu. U završnoj je fazi i procedura javne nabavke za opremanje velikog studija, čija je realizacija usporena zbog administrativnih ograničenja. Završetkom ovog projekta, čija se konačna realizacija očekuje početkom nove godine, RTV TK će dobiti moderno opremljen studio sa visoko postavljenim standardima”, ističe direktor RTV TK Kasim Softić.
Podsjetimo, početkom godine RTV TK je kompletnom rekonstrukcijom, odnosno zamjenom studijske i režijske opreme Radija, dobila jednu od najbolje opremljenih radio stanica u regiji.
Uz poboljšanje socijalnog statusa zaposlenih, tokom godine kontinuirano je ulagano i u infrastrukturu i humanizaciju uslova rada. Prvenstveno, nastavljeno je sa sanacijom posljedica požara iz 2019. godine, ulagalo se u informatičku i kancelarijsku opremu, kao i zaštitnu opremu s ciljem sigurnijeg rada u vrijeme pandemije, a postojeća rasvjeta u cijelom objektu zamjenjena je novim led-rasvjetnim tijelima. Ukupna ulaganja u razvoj Radio-televizije Tuzlanskog kantona u 2020. godini iznosila su oko 500.000 KM.