United Grupa imenovala Alexandru Delvenakiotis za potpredsjednicu Grupe za korporativne poslove

0
106
Aleksandra Delvenakiotis (D) dolazi na mjesto Dragice Pilipović Chaffey

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi u čijem okviru u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1 i Nova BH, imenovala je Alexandru Delvenakiotis za potpredsjednicu Grupe za korporativne poslove. Novu funkciju Alexandra je preuzela 1. septembra 2023.
Aleksandra Delvenakiotis dolazi na mjesto Dragice Pilipović Chaffey, koja je bila važan dio upravljačkog tima United Grupe od 2008. godine. Godinu kasnije, Pilipović Chaffey je postala izvršna direktorica SBB-a, a od 2015. je bila potpredsjednica Grupe za korporativne poslove. Karijeru u Grupi će nastaviti kao savjetnica za javne poslove i predsjednica Upravnog odbora Fondacije SBB.
Inače, Alexandra u United Grupu dolazi iz Adecco Grupe gdje je bila potpredsjednica vanjskih komunikacija i odnosa s medijima. Iza nje je više od 18 godina rada u odnosima s javnošću, odnosima s medijima i korporativnim komunikacijama. Veći dio tog iskustva stekla je u sektorima medija i telekomunikacija, prethodno obavljajući dužnost direktorice Grupe za komunikacije i odnose s javnošću u Ringier Axel Springer Media AG i potpredsjednice korporativnih komunikacija u kompaniji Sky (DACH).
“Alexandra će imati ključnu ulogu u razvoju odnosa Grupe sa svim spoljnim zainteresovanim stranama, kao i u odnosima s medijima dok radimo na konsolidovanju nedavnih akvizicijai jačamo vidljivost najbolje ponude digitalnih usluga United Grupe na svim tržištima”, izjavila je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.
Boklag se zahvalila Dragici Pilipović Chaffey za sve što je učinila za njihovu kompaniju, dodajući da će ona i dalje imati ključnu ulogu kao savjetnica za javne poslove, ali će ujedno biti i podrška Alexandri kada preuzme svoju novu ulogu.
Alexandra Delvenakiotis je magistrirala medijske i komunikacijske studije na Freie Universität Berlin, a školovanje je nastavilana Humboldtovom Univerzitetu u Berlinu, Stanford Oversea Studies Center Berlin, gdje je završila postdiplomski master iz evropskih studija i ima International Executive MBA iz ESADE Business School.