Uprava i Sindikat potpisali Kolektivni ugovor Aluminija

0
1358
Mario Gadžić i Romeo Biokšić potpisali Kolektivni ugovor Aluminija

U prisustvu kolega iz Uprave Aluminija d.d. Mostar i Predsjedništva i Skupštine Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija, predsjednik Uprave Mario Gadžić i predsjednik NSZ-a Romeo Biokšić svečano su potpisali novi Kolektivni ugovor Aluminija.
“Pregovori su bili zahtjevni i složeni, ali i obostrano korektni, uz poštivanje partnerskoga odnosa. Zahvaljujem se pregovaračkomu timu Uprave Društva, samoj Upravi, kao i svojim sindikalnim kolegama, kako na uloženim naporima, tako i na prihvaćanju kompromisa”, rekao je predsjednik NSZ-a Aluminija Romeo Biokšić.
“Drastično pogoršanje uvjeta u kojima poslujemo u drugoj polovici ove godine, gdje je naglasak na potpuno neočekivanom 65-postotnom burzovnom poskupljenju električne energije i 70-postotnomu poskupljenju glinice (naših dvaju vitalnih sirovina), izazov su i za Upravu i za sindikat i za svakoga pojedinog djelatnika. Konačan tekst Kolektivnoga ugovora osjetno je povoljniji za radnike u odnosu na Pravilnik o radu i, uvjeren sam, obje strane mogu biti jako zadovoljne dogovorenim”, poručio je direktor Aluminija Mario Gadžić.