Uručeni certifikati voditeljima poslovnica putničkih agencija

0
871
Ministrica Đapo uručila 35 certifikata kandidatima koji su položili ispit za voditelja poslovnice

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je uručila 35 certifikata kandidatima koji su položili ispit za voditelja poslovnice.
Svaka putnička agencija mora imati najmanje jednog zaposlenog voditelja poslovnice, koji je odgovoran za rad u poslovnici – putničkoj agenciji.
Čestitajući kandidatima na uloženom naporu i sticanju ovog znanja, ministrica Đapo im je poželjela uspjeh u daljnjem radu i promoviranju turizma kao strateške grane razvoja Federacije BiH.
Federalna ministrica je voditelje poslovnica informirala o sadržaju novog Prijedloga zakona o turizmu.
“Predloženi zakon je usklađen sa evropskim standardima i omogućit će bržu i jednostavniju proceduru registracije i otvaranja turističkih agencija, te edukaciju kadrova. Naša zemlja ima velike potencijale za razvoj svih grana turizma. Ono što nedostaje je zakonska regulativa u skladu sa evropskim normama, te putna i druga infrastruktura“, rekla je Đapo te dodala da je Prijedlog zakona u parlamentarnoj proceduri i da vjeruje kako će uskoro biti razmotren u Parlamentu FBiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here