Uručeni ključevi 18 stanova za raseljene u Sapni

0
211
Uručeni ključevi stanova za 18 porodica koje su bile smještene u kolektivnom centru

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić prisustvovao je danas u Sapni uručenju ključeva novih stambenih jedinica za 18 porodica koje su do sada bile smještene u kolektivnom centru na području ove općine.
“Dobra saradnja i ažurnost općine Sapna u pribavljanju potrebnih dozvola i preuzetih obaveza značajno je ubrzala realizaciju ovog projekta. Posebno smo sretni što su korisnici prvog dana ramazana uselili u stanove izgrađene po evropskim standardima”, rekao je ministar Ramić.
Ovaj stambeno-poslovni objekt je izgrađen u okviru realizacije projekta CEB II ‘Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja’, kojeg provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica na prostoru FBiH.

Stambeno-poslovni objekt je izgrađen u okviru realizacije projekta CEB II

“U Federaciji BiH se trenutno grade stambeni objekti za 11 podprojekata sa ukupno 258 stanova, a provode se na području Mostara, Goražda, Zenice, Velike Kladuše, Čelića, Tešnja, Donjeg Vakufa, Jablanice, Konjica i Pale Prača”, kazao je ministar Ramić i dodao da je do kraja ove godine planiran početak izgradnje novih i sanacija postojećih objekata za još šesnaest podprojekata.
Na području Federacije BiH u okviru projekta CEB II izgrađena je 271 stambena jedinica, a njih 26 rekonstruisano.
Današnjem uručenju ključeva u Sapni prisustvovali su i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić i načelnik ove općine Zudin Mahmutović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.