Uskoro svečano otvaranje Greenpark tehnološkog centra na Trebeviću

IT kompanija Symphony slavi 15 godina uspješnog poslovanja na 5 kontinenata

0
474
Greenpark tehnološki centar na Trebeviću prati najsavremenije svjetske standarde

IT kompanija Symphony, jedna od najutjecajnijih i najvećih IT kompanija jugoistočne Evrope, sa globalnim prisustvom na pet kontinenata, ove godine slavi 15 godina uspješnog poslovanja. Kao kruna dosadašnjeg uspjeha je i izgradnja jedinstvenog Greenpark tehnološkog centra na Trebeviću iznad Sarajeva koji će biti svečano otvoren sljedeće sedmice.
Kao sinonim za najviši standard kvalitete pri isporučivanju najsavremenijih tehnoloških rješenja, Symphony danas upošljava skoro 600 stručnjaka od Južne i Sjeverne Amerike, preko Europe, Azije do Afrike.
Od 2007. godine, Symphony sarađuje i gradi stabilne odnose sa nekim od Fortune 10 kompanija, najpoznatijim startapima iz Silicijske doline, svjetskim liderima i korporacijama, radeći na projektima iz oblasti bankarstva, zdravstvene zaštite, trgovine, transporta i energetskog sektora.

Greenpark na Trebeviću u rangu je vodećih IT tehnoloških centara u svijetu

Kao rezultat razvoja i inovacija i želje za pomjeranjem granica, jedinstveni tehnološki centar u Bosni i Hercegovini bit će svečano otvoren slijedeće sedmice.
”Greenpark na Trebeviću u rangu je vodećih IT tehnoloških centara u svijetu, što je samo jedan od pokazatelja o mogućnosti razvoja ove industrije u našoj zemlji i potrebama tržišta rada. U sklopu najsavremenijeg tehnološkog centra nalazi se i kompleks od preko 20 konferencijskih sala, rekreativnog i sportskog bazena, teretane, kino sale, turskog kupatila, gaming rooma, šest terasa sa prekrasnim pogledom na grad, te šumske staze za šetnju i opuštanje“, poručili su iz kompanije Symphony.
Osim izvrsnosti u poslovanju, potpuno posvećeni razvoju lokalnih zajednica do sada su donirali preko 150 hiljada eura donacija kao pomoć najugroženijima usljed posljedica Covid-19 pandemije, te kontinuirano podržavaju sigurne kuće za žene i djecu žrtve porodičnog nasilja, kao i njegovanje aktivne saradnje sa SOS Dječijim selima.