Uspostavljena direktna aviolinija Skoplje – Sarajevo

0
109
Avion Aegean Airlinesa sletio je sinoć na Međunarodni aerodrom Sarajevo

Avion kompanije Aegean Airlines sletio je sinoć na Međunarodni aerodrom Sarajevo, čime je zvanično otvorena nova aviolinija na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na relaciji Skoplje- Sarajevo.
Uz prvi let sa Međunarodnog aerodroma u Skoplju, Aegean Airlines, grčka vodeća aviokompanija i članica Star Alliance u saradnji sa TAV Airports uspostavila je direktnu liniju između Skoplja i Sarajeva u letjelici ATR72-600, sa tri leta sedmično. Putnici će letjeti iz Skoplja za Sarajevo svakog ponedjeljka, srijede i petka.
Osoblje aerodroma u Sarajevu je srdačno dočekalo sve putnike koji su doletjeli iz Skoplja uz simbolične poklone u znak dobrodošlice u glavni grad Bosne i Hercegovine.
Do kraja oktobra vrijeme polaska sa aerodroma u Skoplju planirano je u 19 sati, uz dolazak na aerodrom u Sarajevu u 20,10 sati, a vrijeme polaska sa aerodroma u Sarajevu će biti u 20,50 sati, uz dolazak na aerodrom u Skoplju u 21,50 sati. Sličan raspored će biti u ponudi i tokom zime 23/24. Karte se mogu kupiti putem linka en.aegeanair.com ili www.sia.ba.