Usvojena Odluka o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo

0
591
Skupština KS usvojila Odluka o privremenom finansiranju (Foto: Arhiv)

Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za prva tri mjeseca 2020. godine na sjednici Skupštine KS predstavio je ministar finansija Amel Kovačević.
“Vlada je cijeneći nestrpljenje građana usvojila prijedlog Odluke o privremenom finansiranju. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i mora se objaviti u Službenom listu”, rekao je Kovačević.
Zastupnici su sa 33 glasa usvojili Odluku o privemenom finansiranju Kantona Sarajevo. Sa 32 glasa za usvojena je Odluka o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Usvojena je i Odluka o privremenom finansiranju Službe za zapošljavanje KS za prva tri mjeseca ove godine.
Član rukovodstva Skupštine KS Mirza Čelik rekao je da će se odlukom o privremenom finansiranju odblokirati procesi u Kantonu. Dodao je da je projekt izgradnje tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice među prioritetima u ovoj godini.
Čelik je istakao i da će se o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo glasati 29. januara.
“Nakon glasanja imat će sedam dana da podnesu ostavke, potom će nova većina imenovati mandatara i na kraju će mandatar imenovati nove ministre u Vladi KS”, rekao je Čelik.