Vinarija ’13. Jul Plantaže’ 55. jubilej proslavila u Sarajevu

0
965
Crnogorska vinarija '13. Jul Plantaže' proslavila je 55. jubilej u svečanoj atmosferi u Sarajevu

Crnogorska vinarija ’13. Jul Plantaže’ ove godine obilježava 55. jubilej postojanja i pravljenja nekih od najpoznatijih vina u regiji i šire. Vinarija je ovu godišnjiicu u svečanoj atmosferi proslavila i u Sarajevu, u Hotelu Hills, predstavljajući vina premium kvalitete: bijelo, lagano vino Malvazija i Epohu, crveno vino nastalo miješanjem dvije čuvene francuske sorte – Cabernet Sauvignon i Merlot.
Kompanija ’13. Jul Plantaže’ prenosi tradiciju crnogorskog vinogradarstva i vinarstva, praveći međurodno priznata vina koja nastaju od grožđa iz jednog od najvećih vinograda u Evropi, Ćemovskog polja. Tokom svog postojanja, Plantaže su osvojile brojna priznanja na međunarodnim vinskim manifestacijama, a samo u 2017. godini su osvojile njih 30, među kojima se ističu: Decanter World Wine Awards, Asia Wine Awards, Mundus Vini, AWC Vienna i BIWC Sofia. U ovoj godini, vinarija je također nagrađena sa više od 40 medalja, što ujedno predstavlja i najveći uspjeh u istoriji kompanije.
Tokom večeri, vinarija je podsjetila i na dvije etikete iz novije generacije, crveno vino Vladika i bijelo vino, Pro Anima Pinot Blanc.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here