Violeta kupila čapljinsku Lastu, tvornica nastavlja proizvodnju

0
999
Aukcija je bila uspješna: Čapljinska tvornica Lasta prodana je kompaniji Violeta

Tvornica keksa i vafla ‘Lasta’ iz Čapljine nastavit će proizvodnju, a na današnjoj aukciji je prodana. Kupac je kompanija Violeta iz Gruda.
Ovu informaciju potvrdila je za Čapljinski portal stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović, koja je vodila postupak.
“Aukcija je bila uspješna, ‘Lasta’ prodana je vlasniku ‘Violete’, i mogu reći da tvornica nastavlja proizvodnju”, rekla je u izjavi za Čapljinski portal Huseinbegović.
Dakle, četvrta aukcija je bila uspješna, za razliku od prve tri, i ‘Lasta’ napokon ima vlasnika te nastavlja proizvodnju. Za razliku od prva tri aukcije u četvrtoj nije bila utvrđena početna prodajna cijena. Imovina se prodavala kao cjelina, a prodaja je bila po principu zatvorenih koverti, odnosno pismenih ponuda.
Kupovinom ‘Laste’ grudska ‘Violeta’ je postala vlasnik nekretnine, opreme i nematerijalne imovine čapljinske tvornice.
U nekretnine spadaju proizvodni pogon površine 1,4 hiljade kvadratnih metara, zatim upravna zgrada površine oko hiljadu kvadratnih metara, uredi, trgovina i portirnica površine oko 1,5 hiljadu kvadratnih metara.
Ukupna površina zemljišta koje ‘pokriva’ nekadašnji gigant je oko 6,3 hektara.
Predmet prodaje je bila i oprema kojom tvornica u stečaju raspolaže, te nematerijalna imovina kao što su pravo na dizajn ambalaže, koncesije, patenti i slično.
Ukupna procijenjena vrijednost društva prema Elaboratu o popisu i procjeni vrijednosti je 11.476.300 KM.