Više nego udvostručena potražnja kompanija za Samsung preklopnim pametnim telefonima

Broj isporučenih Galaxy sklopivih telefona kompanijama više je nego udvostručen, uz posebnu zainteresovanost poslovnih korisnika

0
1015
Samsung preklopni pametni telefon četvrte generacije, predstavlja idealno rješenje za poslovne korisnike

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je broj prodatih Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip pametnih telefona za korporativnu upotrebu više nego udvostručen u odnosu na isti period prošle godine. Broj preklopnih pametnih telefona koje je Samsung isporučio poslovnim korisnicima od januara do oktobra 2022. Godine je povećan za 105 posto u poređenju sa istim periodom 2021.
Uz očekivanja da isporuka preklopnih pametnih telefona dostigne 16 miliona jedinica širom svijeta, što je povećanje za 73%, a očekuje se da prodaja u 2023. godini dostigne 26 miliona jedinica. Jednostavno obavljanje više zadataka istovremeno na velikom ekranu i moćna optimizacija aplikacija za sklopive uređaje također doprinose tome da se poslovni korisnici sve više odlučuju za njih.

Prednosti telefona na preklop za poslovne korisnike

S obzirom na to da kompanije prelaze na politiku rada sa bilo kojeg mjesta, potrebna im je tehnologija za nove načine ostvarivanja maksimalne produktivnosti. Sklopivi telefoni posebno privlače sektor finansijskih usluga, gdje 74% finansijskih savjetnika koji su učestvovali u anketi kaže da je stalna povezanost preko mobilnih aplikacija bitna ili ključna.
Model Galaxy Z Fold4, Samsung preklopni pametni telefon četvrte generacije, predstavlja idealno rješenje za poslovne korisnike koji obavljaju više zadataka istovremeno. Uprkos tome što je malih dimenzija i kada je sklopljen može da lako stane u džep, ovaj model nudi veliki, proširivi ekran, što olakšava rad u poređenju sa standardnim ekranima pametnih telefona.

Sve veća potražnja: Samsung Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip

Proširivi ekran modela Galaxy Z Fold4 nudi veću radnu površinu i pogodan je za korištenje funkcija gotovo kao na računaru. Savršen alat za obavljanje više zadataka istovremeno i uparivanje aplikacija, taskbar kao na PC računaru omogućava korisnicima da upravljaju, otvaraju i prelaze sa jedne na drugu aplikaciju bez prekida procesa rada.
Velika površina ekrana se također savršeno uklapa u rad sa više otvorenih prozora. Galaxy Z Fold4 može da otvori do tri aplikacije istovremeno, uključujući dvije iste radi direktnog poređenja. Naprimjer, korisnici mogu da odgovore na poruku poslatu preko gmaila dok gledaju dva prozora u kojima je otvorenChrome pretraživač, baš kao da rade za radnim stolom sa više ekrana.
Galaxy Z Fold4 telefon se također prilagođava potrebama obima posla. Flex Mode omogućava korištenje nekih od ključnih alata za video pozive bez upotrebe ruku, a sada može da podrži i namjensko elektronsko potpisivanje i pravljenje bilješki na partnerskim aplikacijama upotrebom olovke Spen*.

Partnerstva unapređuju iskustvo korištenja preklopnih uređaja

Rad uz pomoć preklopnih telefona je popularan u mnogim poslovnim sektorima i industrijama. Trenutna konkurencija na tržištu je ogromna, naročito u sektoru finansijskih usluga. Profesionalcima su potrebni najbolji alati koji im pomažu da održe kontinuitet i rutinu, čak i kad rade na daljinu.
Prema jednom nedavnom istraživanju, Bloomberg Professional je aplikacija za finansijske usluge koja se najviše koristi među profesionalcima u oblasti investicija kao što su trgovci, analitičari i menadžeri. Prilagodljivi prikaz aplikacije Bloomberg Professional na modelu Samsung Galaxy Z Fold4 nudi jednostavan kontinuitet rada i obavljanje više zadataka istovremeno u pokretu.
DocuSign** predstavlja vodeće rješenje za elektronsko potpisivanje koje koristi 24 od 25 najboljih kompanija sa liste Fortune 500 Financial, a također je optimizovan za Android 12L. Galaxy Z Fold4 olakšava potpisivanje dokumenata na velikim ekranima.
Za finansijske profesionalce koji rade i u kancelariji i van nje, DocuSign nudi iskustvo korištenja nalik onom na PC računaru zahvaljujući Samsung DeX režimu rada. Jednostavnim povezivanjem uređaja sa monitorom i uz podršku visoke rezolucije i prilagodljivom dizajnu DocuSigna, profesionalci imaju iskustvo na istom nivou za bilo koju veličinu ekrana ili orijentaciju.
____________
*Olovka S-pen se prodaje odvojeno od Galaxy Z Fold4.
**DocuSign zahtijeva odvojeno instaliranje aplikacije. Dostupnost može da zavisi od tržišta i modela