Vispak investirao 2 miliona KM u opremu za čaj sa najnaprednijom tehnologijom

0
493
Vispakova velika investicija u opremu za čaj sa najmodernijom tehnologijom u proizvodnji

Nakon niza inovacija i noviteta u poslovanju koje je realizovala kompanija Vispak,ovu godinu obilježit će i investicija od 2 miliona KM koje su uložili u opremu za čaj sa najnaprednijom tehnologijom u proizvodnji.
Oprema je protekli mjesec stigla iz Italije, a njene vrhunske performanse proizvest će visokokvalitetni Vispak čaj uz inovativne dodatke kojih nema na bh. tržištu.Najpraktičiniji dodatak za cijeđenje čaja i aromatizirani šećeri od jagode, kruške i narandže samo je dio onoga što Vispak priprema za svoje potrošače.
Promocija nove opreme i degustacija čajeva, upriličena je i za specijalne zvanice, Vispakove kupce koji su posjetili ovu kompaniju i prvi otkrili inovacije koje su spremne za domaće tržište.
“U želji da unaprijedimo kategoriju čaja i da izađemo van okvira standardnog, odlučili smo se za opremu najsavremenijih karakteristika. Uz ovu mašinu, kojaje već puštena u rad, imamo kapacitet od 300 kesica čaja u minuti što će nam osigurati značajne proizvodne kapacitete. Sve je automatizovano, a uz kontrolu kvalitete putem kamere koja je integrisana u samu opremu, možemo biti sigurni da ćemo u konačnici dobiti čaj najviše moguće kvalitete. Vispak čaj će zadržati sve kvalitetne sastojke, a posebno smo sretni zbog činjenice na energetsku efikasnost jer na kraju proizvodnje nema nikakvog otpada. Sa Zero waste načinom direktno ćemo utjecati na smanjenje količine otpada i kreirati ugodniju svakodnevicu u svakom segmentu života”, objašnjava Irhad Avdagić, direktor proizvodnje kompanije Vispak.
Savremenom tehnologijom i automatizacijom proizvodnih procesa, Vispak svojim potrošačima želi ponuditi evropski i svjetski nivo kvalitete svojih brendova. Vispak je 1977. godine počeo sa proizvodnjom čaja na, tada savremenim mašinama, a sama kvaliteta čaja je posljednjih 45 godina bila nekoliko puta usavršavana. Dosadašnji razvoji novih okusa čaja rađeni su u saradnji sa bh.kooperantima i potrošačima.
Vispak čaj se izvozi u preko 20 zemalja,a porošači iz Australije, SAD-a, Hrvatske, Slovenije, Holandije i mnogih drugih država će uskoro moći uživati u najkvalitetnijem okusu čaja sa posebno praktičnim dodacima.