Vlada FBiH kupuje zgradu Energoinvesta za 54 miliona KM

0
973
Kupovina zgrade Energoinvesta za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu

Federalna vlada danas je prihvatila informaciju o provedbi javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupovinu zgrade za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu, objavljen 14.6.2018. godine, s rokom dostave ponuda do 30.6.2018. godine.
Pristigla je jedna ponuda koju je dostavio Energoinvest d.d. Sarajevo, a odnosi se na kupovinu poslovnog prostora u njegovoj poslovnoj zgradi, objekat B, u ulici Hamdije Čemerlića 2 u Sarajevu, ukupne površina 24.599,65 m2 na 21 etažnoj jedinici. Cijena ponuđenog poslovnog prostora iznosi 54.000.000 KM. Oko zgrade postoji mogućnost obezbjeđenja odgovarajućeg broja parking mjesta.
Na osnovu uvida u dostavljenu dokumentaciju, posebno formirana komisija konstatovala je da je ponuda Energoinvesta d.d. Sarajevo formalno-pravno valjana. Uz ostalo, dostavljene su i izjave ponuđača da prihvata da kupoprodajna cijena bude isplaćena obročno u roku od tri godine i da su nekretnine useljive odmah u skladu s dinamikom plaćanja, saopćeno je iz Vlade FBiH.
Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH zadužena je da, za sljedeću sjednicu Vlade FBiH, pripremi prijedloge dokumenata bitnih za realizaciju pitanja trajnog smještaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here