Vlada FBiH nastavlja podržavati razvoj Naftne terminale u Pločama

0
507
Novalić, Milićević i Džindić razgovarali sa čelnicima NTF-a u Pločama

Federalni premijer Fadil Novalić, federalna ministrica finansija Jelka Milićević i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, posjetili su danas Naftne terminale d.o.o. u Pločama (NTF).
Sastanak je održan s predstavnicima Uprave NTF-a i Operatora-Terminala Federacije (OTF), predsjednikom Uprave NTF-a Josipom Tomićem i članicom Uprave NTF-a Edinom Razić, predsjednikom Uprave OTF-a Hermedinom Zornićem i članom Uprave OTF-a Slavenom Zeljkom, kao i predsjednikom i zamjenikom predsjednika NO NTF-a i članom NO NTF-a Romeom Zelenikom i Amerom Salihovićem. Na sastanku su učestvovali i rukovoditelj terminala NTF-a Žarko Gujić, rukovoditelj Službe razvoja i investicija NTF-a Krešimir Vejić, i rukovoditelj komercijalne službe NTF-a Vladimir Dragin.
Bila je ovo prilika da čelnici OTF-a i NTF-a delegaciju Vlade Federacije BiH upoznaju s trenutnim poslovanjem. Istaknuto je da Vlada FBiH nastavlja podržavati razvoj NTF-a Ploče, a čelnici NTF-a i Operatora-Terminali Federacije zahvalili su Vladi FBiH na dosadašnjoj potpori.
NTF Ploče, strateški je važan sastavni dio energetskog kompleksa Federacije BiH. Njihova osnovna djelatnost su skladištenje, ukrcaj, iskrcaj, prekrcaj i prenos nafte i naftnih derivata. Terminali tekućih tereta NTF-a površine su 15 hektara sa ukupno 81.250 kubnih metara zapremine.