Vlada FBiH: Preraspoređeno 12 miliona KM za nabavku vakcina

0
375
Vlada FBiH: Federalni zastupnici informirani o ugovorima za nabavku 1,5 miliona doza vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj, sjednici donijela Odluku o preraspodjeli sredstava od 12 milionaKM s budžetske pozicije Federalnog ministarstva zdravstva na Zavod za javno zdravstvo FBiH. Ovom odlukom Vlada FBiH je odobrila preraspodjelu 12 miliona KM predviđenih za nabavku vakcina protiv Covid-19.
U obrazloženju ove odluke je navedeno da je Vlada FBiH na jučerašnjoj sjednici donijela zaključak o nabavci vakcina za Covid-19, u okviru kojeg je definisan i način obezbjeđenja sredstava iz Budžeta FBiH za 2021. godinu. U skladu s tim, Federalno ministarstvo zdravstva je bilo zaduženo da odmah pokrene aktivnosti za preraspodjelu sredstava planiranih u ovogodišnjem budžetu za nabavku vakcina na Zavod za javno zdravstvo FBiH, koje je zaduženo za zaključivanje ugovora.
Vlada Federacije BiH je danas izmijenila Uredbu o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije Covid-19, čime je korisnicima finansijske pomoći produžen rok za dostavu izvještaja o namjenskom utrošku sredstava do 31.03.2021. godine.