Vlada KS i EBRD: Potpisan Ugovor o grantu za izradu glavnog projekta Adaptivnog upravljanja saobraćajem

0
317
Ugovor o grantu potpisali su Manuela Naessl, direktorica EBRD-a i ministar Šteta

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) danas su razgovarali sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom i ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom.
Ministar Šteta i Manuela Naessl, direktorica EBRD-a, su nakon sastanka potpisali Ugovor o grantu za izradu glavnog projekta Adaptivnog upravljanja saobraćajem i Centra za saobraćaj.
Potpisivanju ugovora i sastanku su prisustvovali i Treppel Leander, direktor EBRD-a, koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Upravnom odboru EBRD-a, potpredsjednik EBRD-a za politiku i partnerstva, Mark Bowman, kao i italijanski ambasador u BiH Marco di Ruzza.
“Današnjim potpisivanjem Ugovora o grantu za adaptivno upravljanje saobraćajem nastavljamo našu saradnju sa Kantonom Sarajevo i realizacijom projekata koji će Sarajevo učiniti zdravijim i ugodnijim za život. Svi projekti koje realizujemo u Kantonu Sarajevo su značajni i u skladu sa Zelenim akcionim planom Kantona Sarajevo, izjavio je Mark Bowman.
Premijer Forto podsjetio je na značaj nabavke novih vozila i projektima koji za cilj imaju unapređenje javnog prevoza.
“Nevjerovatno je da se 40 godina čekalo na nabavku novih trolejbusa. Kada se isporuči svih 35 novih trolejbusa, uz naručenih novih 15 tramvaja, Sarajevo će imati moderan javni gradski prijevoz”, izjavio je Forto.