Vlada RS odobrila dodatnih 14 miliona KM za zapošljavanje

0
294
Sjednica Vlade Republike Srpske (Foto: Arhiv)

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici donijela je Odluku o izmjeni Odluke o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u ovom bh. entitetu za 2022. godinu, kojom je obezbjedila dodatnih 14 miliona KM, tako da pored ranije obezbijeđenih 14,14 miliona KM ukupna sredstva za zapošljavanje iznose 28,14 miliona KM.
Ova sredstva su predviđena za realizaciju tri programa, za koje je izražen poseban interes za zapošljavanje i to: Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS – Projekat ‘Zajedno do posla’, Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju ciljnih kategorija u privredi (nezposlenih lica preko 40 godina života, žene žrtve porodičnog nasilja, žene žrtve ratne torture, žene u ruralnim sredinama, štićenici domova koji su završili obrazovanje) i Program podrške zapošljavanju mladih sa VSS – pripravnici.
Izmjenom Akcionog plana obezbijediće se zapošljavanje još 2.119 lica tako da će se pored ranije planiranog zapošljavanja 3.670 lica u 2022. godini omogućiti zapošljavanje ukupno 5.789 lica, saopćeno je iz Vlade RS.