Volonterske aktivnosti menadžmenta Raiffeisen banke

0
858
Volonterska podrška menadžmenta Raiffeisen banke radu SUMERO Centra

Volonterske aktivnosti menadžmenta Raiffeisen banke i ove godove realizovane su u udruženjima čiji rad Banka, na različite načine, podržava već niz godina.
“Zadovoljstvo mi je što smo i kroz volonterske aktivnosti naših uposlenika u prilici dati doprinos zajednici u kojoj poslujemo. Naše poslovanje se temelji na strategiji održivosti Raiffeisen grupacije u skladu s kojom naše pozitivne ekonomske rezultate želimo podijeliti sa sredinom u kojoj djelujemo. Posebno me raduje činjenica da ovogodišnje volonterske aktivnosti menadžmenta Banke realizujemo u udruženjima čiji rad Banka, na različite načine, podržava već niz godina te čije su aktivnosti zaista plemenitog karaktera“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Dobnigg je dodao da su naredne volonterske aktivnosti planirane u ‘Roditeljskoj kući’ i ‘SOS Dječijem selu u Sarajevu’.
Članovi Uprave te direktori i rukovodioci sektora Raiffeisen banke su presadili začinsko bilje te montirali i postavili police u stakleniku za uzgoj bilja. Prodajom organske hrane i bilja SUMERO centar finansira stručnu rehabilitaciju i rad osoba sa invaliditetom.
Pomenute volonterske aktivnosti Banka je organizovala povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 1. juna, te ima za cilj da skrene pažnju javnosti na potrebu zaštite djece od nasilja i različitih oblika diskriminacije. Ovu ideju je pozdravila i H.Stepic CEE fondacija čiji rad podržava Raiffeisen Bank International.