Wizz Air počinje izgradnju novog centra za obuku

U blizini Međunarodnog aerodroma Franc List u Budimpešti, objekat će predstavljati najveći centar za avio obuku u regionu i jedan od najsavremenijih u centralnoj i istočnoj Evropi

0
1184
Izgled budućeg centra za obuku aviokompanije Wizz Air

Wizz Air, jedna od aviokompanija sa najbržom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je najavio da će otvoriti novi centar za obuku do kraja 2018. godine. U novom objektu bit će smještena 2 najsavremenija simulatora leta, jedan simulator sa fiksnom osnovom i potpuno nov trenažer za hitnu evakuaciju i trenažer za slučajeve požara.
S obzirom da ova aviokompanija nastavlja sa snažnim rastom širom Evrope od preko 20 posto godišnje i planira da utrostruči svoju flotu u narednoj deceniji, novi savremeni centar će WIZZ-u omogućiti da proširi kapacitete za obuku za do 100 članova posade dnevno, s tendencijom porasta na 250 u budućnosti, uz poštovanje najviših standarda.
Smješten pet minuta od Međunarodnog aerodroma Franc List u Budimpešti, objekat će predstavljati najveći centar za avio obuku u regionu i jedan od najsavremenijih u centralnoj i istočnoj Evropi, sagrađen po efikasnim i ekološkim standardima i opremljen najnovijim tehnologijama dostupnim na tržištu. Pored tri simulatora i kabinskog trenažera, objekat koji se prostire na 3.800 kvadratnih metara imat će 14 prostorija za obuku, veliki hodnik i zajedničku prostoriju za odmor. Objekat se može dodatno proširiti novim simulatorima ili prostorijama za obuku, što će kompaniji omogućiti još veću fleksibilnost i prostor za dalji rast.
“Do kraja 2018. godine imat ćemo stalno angažovan međunarodni tim od preko 1.000 pilota i 2.000 članova kabinskog osoblja. Ove brojke bi mogle da se utrostruče za 10 godina kao rezultat širenja kompanije Wizz Air. Ovaj novi objekat će unaprijediti naše kapacitete za obuku i zapošljavanje i ojačati našu posvećenost najvišim standardima obuke, ali isto tako i podržati nagli rast naše kompanije“, izjavio je Diderik Pen, izvršni potpredsjednik i direktor operacija u kompaniji Wizz Air.
Dva nova simulatora leta za avione tipa Airbus A320 isporučit će kompanija CAE, jedan od globalnih lidera u izradi rješenja za obuku u oblasti vazduhoplovstva za tržište civilne avijacije, koji će također biti zadužen za nesmetan rad i održavanje trenažera u narednih 10 godina.
“Ponosni smo što pomažemo kompaniji Wizz Air u obuci pilota i radu na trenažnoj opremi“, izjavio je Nik Leontidis, predsjednik CAE grupe za rješenja u oblasti obuke u civilnom vazduhoplovstvu.