Wizz Air proslavlja isporuku 160. aviona Airbus

0
273
Wizz Air poziva kreativne talente da dizajniraju novu livreju za jedan od svojih Airbus A321neo

Aviokompanija Wizz Air proslavila je isporuku 160. aviona Airbus, koji će podržavati poslovanje na Međunarodnom aerodromu Henri Koandău Bukureštu u Rumuniji.
Novi Airbus A321neo koji se pridružuje Wizz Airovoj floti se odlikuje najnovijim tehnologijama u zrakoplovstvu i nudi značajne ekološke prednosti, kao što su smanjenje otiska buke za skoro 50%, potrošnje goriva za 20% i emisija azotnih oksida za 50%. Wizz Airova ultramoderna i efikasna flota je jedna od najmlađih na svijetu, prosječne starosti 4,74 godine, a isporuka ovog novog aviona jača njegovu poziciju kao jedne od najzelenijih aviokompanija.
Ova isporuka takođe potvrđuje Wizz Airovu posvećenost cilju da do kraja ove decenije više nego utrostruči veličinu svoje flote. Wizz Air ima najveću narudžbu veću od 411 najsavremenijih aviona tipa Airbus A320 koji će mu omogućiti da dodatno smanji svoj ekološki otisak za 25 posto po putniku na pređeni kilometar do 2030. godine.
“Danas proslavljamo činjenicu da je Wizz Airova flota dostigla broj od 160 aviona isporukom 59. aviona tipa Airbus A321NEO sa 239 sjedišta, najefikasnijeg i ekološki najodrživijeg uskotrupnog aviona na svijetu. Uz dodatnih 300 aviona ovog tipa koji će biti isporučeni, na dobrom smo putu da postanemo aviokompanija sa 500 aviona do 2030. godine, uz A321neo koji dodatno unapređuje naše izuzetne rezultate na polju održivosti”, kazao je Owain Jones, direktor razvoja u Wizz Airu.