Wizz Air traži nove članove posade za Ex-Yu baze

Wizz Air će tokom novembra i decembra održati niz događaja vezanih za zapošljavanje kabinskog osoblja u svojim bazama u Beogradu, Sarajevu, Skoplju i Tuzli

0
660
Wizz Air će također uvesti Program zadržavanja letačke posade

Wizz Air će tokom novembra i decembra održati niz događaja vezanih za zapošljavanje kabinskog osoblja u svojim bazama u Beogradu, Sarajevu, Skoplju i Tuzli.
Dani otvorenih vrata u Beogradu održaće se 4. i 16. novembra, kao i 2. i 13. decembra u hotelu Jump Inn (u 9 h). U Sarajevu se mole zainteresovani kandidati da prisustvuju danu otvorenih vrata u hotelu Holiday 11. i 17. novembra, kao i 2., 6. i 17. decembra u 9 sati. Oni u Skoplju treba da prisustvuju danu otvorenih vrata u hotelu Tim’s Apartments 12., 19. novembra ili 13. decembra, takođe u 9 sati. Tuzlanski aplikanti bi trebali biti u hotelu Golden Star 18. novembra ili 7. decembra u 9 sati.
Zainteresovani kandidati moraju imati najmanje 18 godina, imati minimalnu diplomu srednje škole i tečno govoriti engleski i još jedan jezik jugoistočne Evrope. Oni koji prisustvuju danu otvorenih vrata moraju sa sobom ponijeti ažurirani CV na engleskom jeziku, po mogućnosti dvije fotografije (lice i cijelog tijela), kao i reference.
Kako je ovo otvoreni događaj za zapošljavanje, nije potrebna prethodna registracija. Tokom događaja, kandidate očekuje prezentacija kompanije, kratko lično predstavljanje, situaciona igra uloga, timska igra i intervju, navodi specijalizirani portal Ex-Yu Aviation.
Wizz Air planira zaposliti 200 pilota i 800 kabinskog osoblja u narednim mjesecima dok nastavlja da povećava operacije širom svoje mreže.
Aviokompanija je saopštila da je posvećena otvaranju na hiljade novih radnih mjesta sljedeće decenije, jer planira da utrostruči veličinu svoje flote na 500 Airbus aviona. U prosjeku će biti primljeno 2.000 novog osoblja svake godine do 2030.