Wizz Air uvodi sedam novih linija iz Sarajevu i dodaje drugi avion u bazu

0
409
Wizz Air najavila je dodavanje drugog aviona u svoju bazu u Sarajevu

Wizz Air, najbrže rastuća evropska kompanija, danas je najavila dodavanje drugog aviona u svoju bazu u Sarajevu.
Novi Airbus A320 će se u decembru 2021. godine pridružiti floti, što će omogućiti početak letenja na sedam novih ruta iz Sarajeva prema Frankfurtu, Kelnu, Hamburgu (Njemačka), Veneciji (Italija), Billundu (Danska), Malmou (Švedska) i Oslu (Norveška). Najavljeno je i pojačanje frekvencije postojećih letova ove aviokompanije prema sljedećim destinacijama: Kopenhagen, Dortmund, Gothenburg Landvetter, Stockholm Skavsta i Memmingen/Munich West. Nove karte mogu se rezervisati na wizzair.com ili putem WIZZ mobilne aplikacije po cijenama već od 19,99 eura/38,99 KM.
Wizz Air je iz Bosne i Hercegovine počeo letjeti u maju 2013. godine i dosad je prevezao 1,5 miliona putnika. Današnjom najavom do zime će imati flotu od dva moderna, najsavremenija mlada aviona u svojoj bazi u Sarajevu. Wizz Air ostaje posvećen BiH a svojim putnicima nudi odlične usluge u kombinaciji sa niskim cijenama. Novi kapaciteti osigurat će više od 334.000 sjedišta godišnje i dodatno doprinijeti lokalnom tržištu i stvaranju više od 30 direktnih novih radnih mjesta u Wizz Airu. Zajedno sa sedam novih usluga, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi 18 linija za 10 zemalja.
Baziranje drugog aviona u Sarajevu pokazuje posvećenost daljem smanjenju utjecaja na okoliš. Sa flotom prosječne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu iz porodice Airbus A320, Wizz Airove emisije ugljendioksida su najniže među evropskim aviokompanijama u fiskalnoj godini 2020. (57,2 g/km po putniku).
“Oduševljeni smo što možemo najaviti dalju ekspanziju svoje lokalne mreže dodajući još jednu letjelicu svojoj sarajevskoj bazi. Današnje vijesti pokazatelj su naše posvećenosti BiH i snazi Wizz Airovog poslovnog modela, dok u ovo izazovno vrijme za industriju nastavljamo smanjivati svoj utjecaj na okoliš. Održavajući najviše standarde zdravstvenih protokola i uvodeći sedam novi veoma povoljnih linija ka Frankfurt, Kelnu, Hamburgu, Veneciji, Billundu, Malmeu i Oslu, te povećavajući učestalost letova ka Kopenhagenu, Dortmundu, Goethenburg Landvetteru, Stockholm Skavsti i Memmingenu/Munich Westu, uvjereni smo da će Wizz Air putovanja učiniti pristupačnim za sve više putnika iz Sarajeva”, kazao je Robert Carey, predsjednik WizzAir Group na pres-konferenciji.
“Sretni smo što danas svjedočimo odluci naših partnera, aviokompanije Wizz Air na širenju mreže svojih destinacija, kao i pozicioniranju i drugog aviona u okviru baze na našem aerodromu. To je dovoljan dokaz zainteresovanosti putnika, ali i potrebe da Bosnu i Hervegovinu što bolje povežemo sa svijetom”, kazao je Elvedin Begić, izvršni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Nove rute letenja Wizz Aira iz Sarajeva