World Top Model 2018: Sarajka Adna Zrno najljepši model na svijetu

0
2017
Sarajka Adna Zrno u Milanu osvojila svjetsku titulu World Top Model 2018

Adna Zrno napravila je dosada najveći uspjeh kao predstavnica Bosne i Hercegovine na svjetskom izboru World Top Model u Milanu, osvojila svjetsku titulu World Top Model 2018 te osigurala ugovor u vrijednosti od 200.000 euro.
Adnino ime ovih je dana jedno od najmoćnijih imena u svijetu modelinga i manekenstva, jer je sa samo 17 godina postala svjetski top model!
Sedamnaestogodišnja Adna, inače pobjednica izbora World Top Model Bosne i Hercegovine, i zaštitno lice nedavno održanog projekta 41. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, među 40 finalistica iz cijeloga svijeta u Milanu, u prijestolnici mode, koji se održao 9. decembra pred oko 1000 zvanica iz modne industrije, svojim samopouzdanjem, odličnim hodom, poziranjem pred fotoaparatima i kamerama, jedinstvenim pristupom, izuzetnom samouvjerenošću, znanjem i izgledom doslovno je oduševila sve prisutne modne scoute, a naročito članove žirija, među kojima su bili predstavnici nekoliko modnih agencija iz Evrope i Amerike, priznati talijanski dizajneri i osobe iz modnog svijeta.
Adna je članica modne agencije Abc Models Mgmt International već dvije godine. Najbolji i najljepši model svijeta živi u Sarajevu, a ovom pobjedom postala je dio jedne od najvećih svjetskih modnih agencija Major Model Management, čime je osigurala ugovor od 200 hiljada eura. Modna agencija Abc Models Mgmt International svojim dugogodišnjim radom i uspješnom suradnjom s mnogobrojnim inozemnim modnim agencijama, ponovo su pokazali da naši modeli zaista pripadaju u vrh svjetske mode.