Za rekonstrukciju javne rasvjete u Kantonu Sarajevo 2,28 miliona KM

0
59
Rekonstrukcija javne rasvjete u Kantonu Sarajevo biće osnova i za realizaciju projekta 'Pametni grad'

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo osiguralo je dva miliona maraka za implementaciju projekta ‘Rekonstrukcija javne rasvjete u KS’, a u okviru Zelenog ekonomskog razvoja kojeg finansira Švedska.
Vlada KS dala je saglasnost na potpisivanje Sporazuma o finansiranju ovog projekta između resornog ministarstva i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP). Sporazumom je precizirano da će Švedska, putem UNDP-a, finansijski učestvovati u ovom projektu sa sredstvima u iznosu od 280.000 KM, tako da će ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta iznositi 2.280.000 KM.
“Rekonstrukcija javne rasvjete u Kantonu Sarajevo će biti osnova i za realizaciju projekta ‘Pametni grad’, gdje će osim rasvjete biti instalirani i moduli koji obuhvataju instalaciju kamera, mjernih instrumenata, senzora, wifi uređaja i dr. U ovoj fazi projekat će obuhvatiti rekonstrukciju postojećih i instaliranje dodatnih led rasvjetnih tijela na trasama gradskog trolejbuskog (Dobrinja-Trg Austrije i Sutjeska-Vogošća) i tramvajskog saobraćaja (Ilidža-Stari Grad-Ilidža). Realizacija ove faze projekta se očekuje do kraja 2022. godine”, rekao je resorni ministar Enver Hadžiahmetović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here