Zahvaljujući Albukhary univerzitetu i BBI banci šest maturanata iz BiH odlazi na studij u Maleziju

0
136
Šest maturanata iz BiH obrazovanje će nastaviti na Albukhary univerzitetu u Maleziji

Šest maturanata iz Bosne i Hercegovine – Visokog, Sarajeva, Fojnice i Zenice, obrazovanje će nastaviti na prestižnom Albukhary interancionalnom univerzitetu (AIU) u Maleziji.
Riječ je o programu koji u saradnji sa AIU realizira Bosna Bank International (BBI). Tim povodom rukovodstvo BBI banke – Emina Šišić, predsjednica Uprave i Nedžad Gušić, član Uprave razgovarali su danas sa studentima i uručili im avio-karte za odlazak na studij.
Za studente su obezbjeđene pune stipendije, a domaće kompanije: Bosnalijek, Euro-Asfalt i Zeraa Agriculture Investment, uz BBI banku i NO Dobro.ba obezbjedile su sredstva za putne troškove.
“Kao društveno odgovorna institucija BBI banka od svog osnivanja na različite načine stipendira najbolje učenike i studente. Sada je to već nekoliko hiljada stipendista, a neki od njih su postali i naši zaposlenici. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje dugoročna investicija u razvoj društva u kojem poslujemo”, izjavila je predsjednica Uprave BBI banke Emina Šišić, poželivši studentima da nastave i dalje učiti i usavršavati se, kako bi sutra ta znanja iskoristili za razvoj BiH.
Ispraćaju studenata prisustvovali su i Eldina Muftić, direktorica Zeraa Agriculture Investment, Amela Mujanović iz Bosnalijeka, Nihad Eminović i Sanin Ramezić iz NO Dobro.ba.
U ime studenata dobrotvorima koji su omogućili nastavak školovanja na Albukhary internacionalnom univerzitetu zahvalio se Husein Softić iz Fojice, koji će pohađati studij Informacionih tehnologija. Na istom fakultetu studirat će i Subhija Golić iz Zenice, dok će Ahmed Bećović i Denis Bahić iz Sarajeva svoje obrazovanje nastaviti na fakultetu poslovne administracije i to u oblasti ljudskih resursa i marketinga. Emil Šećerović iz Visokog pohađat će nastavu iz oblasti društvenog razvoja, dok se Ibrahim Ramić iz Sarajeva opredijelo za studij komunikacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here