Zahvaljujući Albukhary univerzitetu i BBI banci šest maturanata iz BiH odlazi na studij u Maleziju

0
536
Šest maturanata iz BiH obrazovanje će nastaviti na Albukhary univerzitetu u Maleziji

Šest maturanata iz Bosne i Hercegovine – Visokog, Sarajeva, Fojnice i Zenice, obrazovanje će nastaviti na prestižnom Albukhary interancionalnom univerzitetu (AIU) u Maleziji.
Riječ je o programu koji u saradnji sa AIU realizira Bosna Bank International (BBI). Tim povodom rukovodstvo BBI banke – Emina Šišić, predsjednica Uprave i Nedžad Gušić, član Uprave razgovarali su danas sa studentima i uručili im avio-karte za odlazak na studij.
Za studente su obezbjeđene pune stipendije, a domaće kompanije: Bosnalijek, Euro-Asfalt i Zeraa Agriculture Investment, uz BBI banku i NO Dobro.ba obezbjedile su sredstva za putne troškove.
“Kao društveno odgovorna institucija BBI banka od svog osnivanja na različite načine stipendira najbolje učenike i studente. Sada je to već nekoliko hiljada stipendista, a neki od njih su postali i naši zaposlenici. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje dugoročna investicija u razvoj društva u kojem poslujemo”, izjavila je predsjednica Uprave BBI banke Emina Šišić, poželivši studentima da nastave i dalje učiti i usavršavati se, kako bi sutra ta znanja iskoristili za razvoj BiH.
Ispraćaju studenata prisustvovali su i Eldina Muftić, direktorica Zeraa Agriculture Investment, Amela Mujanović iz Bosnalijeka, Nihad Eminović i Sanin Ramezić iz NO Dobro.ba.
U ime studenata dobrotvorima koji su omogućili nastavak školovanja na Albukhary internacionalnom univerzitetu zahvalio se Husein Softić iz Fojice, koji će pohađati studij Informacionih tehnologija. Na istom fakultetu studirat će i Subhija Golić iz Zenice, dok će Ahmed Bećović i Denis Bahić iz Sarajeva svoje obrazovanje nastaviti na fakultetu poslovne administracije i to u oblasti ljudskih resursa i marketinga. Emil Šećerović iz Visokog pohađat će nastavu iz oblasti društvenog razvoja, dok se Ibrahim Ramić iz Sarajeva opredijelo za studij komunikacija.