Zajednički nastup kompanija iz BiH na sajmu u Novom Sadu

0
1105
Na zajedničkom štandu BiH predstavlja se 17 firmi na sajmu u Novom sadu

U Novom sadu je u subotu otvoren međunarodni poljoprivredni sajam. Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, površine 100 metara kvadratnih, predstavlja se 17 privrednih društava, dok će katalozima biti predstavljeno više od 50 kompanija iz BiH.
Na ovogodišnjem izdanju manifestacije, svoje proizvode i usluge predstaviće 1.518 firmi, institucija i organizacija iz Srbije i inostranstva. Ove godine Sajam će prvi put imati i Zemlju partnera, Italiju, i Zemlju prijatelja, Tunis.
U toku sajma, koji svake godine privlači pažnju sve većeg broja naših kompanija, biće održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmjenjivati znanja i iskustva.
Sutra, 14. maja 2019. godine biće upriličena panel diskusija ‘Regionalni lanci vrijednosti i nove prilike za izvoz’ i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva.
Glavna tema panel diskusije biće kako ojačati saradnju u regiji Zapadnog Balkana, kako podržati stvaranje regionalnih lanaca vrijednosti u sektoru prerade voća i povrća, koja su to postojeća IT rješenja, koja mogu podržati taj proces? Panelisti su predstavnici regionalnih malih i srednjih preduzeća iz oblasti prerade voća i povrća iz šest ekonomija Zapadnog Balkana.