Završen Reli Sutjeska 2021

0
649
Najuspješnijim na reliju uručene nagrade i priznanja

Poslije 31 godinu Nacionalni park Sutjeska organizovo je Turistički Auto-Moto Reli, koji je proteklog vikenda održan na Tjentištu.
Ovaj, 27. Auto-Moto Reli realiziran je kao promotivni Reli ‘zvjezdastog’ karaktera sa startom iz više gradova iz BiH i regije, zatim vožnje zadatim itinererom sa nekoliko prolaznih i vremenskih kontrola, te sa ciljem na Tjentištu, gdje je održan i Ispit tačnosti.
Prvi Reli Sutjeska održan je davne 1965. godine. Ova turističko-sportska manifestavija iskorištena je za promociju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Nacionalnog parka Sutjeska.
Firma Inter Cars sa svojih 30 učesnika bila je najbrojnija ekipa na ovom Reliju. Najmlađi učesnik ove manifestacije bio je Vuk Klepić iz Istočnog Sarajeva, a najstariji vozač bio je Nijaz Vejzović iz Kalesije. Najatraktivnije vozilo dovezao je Emir Huseljić iz Visokog, dok je najatraktivnija posada (Slađana Petković-Luka Mitrović) došla iz Srebrenice. Najuspješnija žena vozač bila je Ajla Čišija iz Sarajeva.
U plasmanu ekipa najbolja je bila ekipa ‘Wolf’ (Saša Klepić, Srđan Ivanović, Nenad Ikonić) iz Tjentišta, a pojedinačni pobjednik u generalnom plasmanu je Hamid Burek iz Kalesije.