Zvizdić obišao gradilište mosta Svilaj

0
658
Zvizdić je posjetio gradilište mosta Svilaj na rijeci Savi

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić posjetio je danas gradilište mosta Svilaj na rijeci Savi koji na panevropskom koridoru 5c spaja Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku.
Zvizdić je rekao da je ovo jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata koji je višeznačno važan za BiH.

Zvizdić izrazio očekivanje da će most Svilaj biti stavljen u promet do kraja godine

“To je objekat koji nas spaja sa Hrvatskom i u konačnici to će biti jedan od najvažnijih objekata na koridoru 5c koji je za BiH značajan sa regionalnog i ekonomskog stajališta i koji će spojiti Evropu sa BiH i Sarajevom, te Sarajevo sa Pločama. Performanse mosta koji je dug 640 metara i širok 29 metara sa tri kolovozne trake govore o ozbiljnosti projekta i on predstavlja volju i namjeru razvijanja ekonomskih i dobrosusjedskih odnosa sa Hrvatskom i jačanje širenja saobraćajne infrastrukture kao baze za unapređenje privrednog i ekonomskog života”, istakao je Zvizdić te izrazio očekivanje da će most Svilaj biti završen i stavljen u promet do kraja godine.

Most Svilaj je dug 640 metara i širok 29 metara sa tri kolovozne trake

Zvizdić je dodao da se vrlo brzo očekuju i značajniji radovi na mostu kod Gradiške koji će predstavljati bitan infrastrukturni projekat važan za privredu, ekonomski razvoj, razmjenu i protok roba, kapitala i ljudi.